algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Gesa reforça les torres de la vella central elèctrica davant el perill d'esbucament

Una inspecció interna detectà un risc per a les persones que fan feina en el parc

99960
Les torres de la vella central elèctrica d'Alcúdia estan sent reforçades.

Les torres de la vella central elèctrica d'Alcúdia estan sent reforçades després que un informe tècnic determinàs que existeix perill d'esbucament. Lluís Massanet, responsable de Patrimoni de Gesa, ha confirmat que es realitzen actuacions de reforç de l'estructura de les xemeneies. «Una inspecció interna va detectar que existia un risc potencial per a les persones que fan feina en el parc de combustible, per la qual cosa s'està procedint a reparar alguns cruis», explica.

L'empresa Gas y Electricidad Sociedad Anónima presentà fa uns mesos en la Direcció General d'Indústria del Govern balear un projecte per esbucar les torres d'electricitat de la vella central, ara convertida en parc de combustibles i subestació elèctrica. Els tècnics determinaren que per poder esbucar les torres era necessari tomar primer l'antiga central. Lluís Massanet assenyala que el projecte s'ha aparcat «per qüestions pressupostàries».

Gesa no descarta, no obstant això, una futura actuació en aquest sentit. Lluís Massanet opina que «una central que du més de quinze anys aturada, ja no és una central, sinó que és una instal·lació abandonada que més prest o més tard s'haurà de recuperar». En el recinte industrial de Gesa s'ubica actualment un parc de combustible i una subestació elèctrica que subministra per al Port d'Alcúdia i al Port de Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.