algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Un mestre d'obres descobreix una cova en començar els fonaments d'un xalet

La troballa obliga l'Ajuntament a paralitzar el projecte de l'edifici unifamiliar

Sovint la petjada humana topa amb la natura. El darrer d'aquests episodis ha passat en el municipi de Capdepera, on la construcció d'un xalet unifamiliar quasi provoca la destrucció irreversible d'unes coves de gran valor geològic, conegudes popularment com ses coves Petites. L'habitatge s'havia d'edificar just damunt aquestes coves, que foren trobades per l'arquitecte i el mestre d'obres del xalet, encara que es coneixia la seva existència. El solar en qüestió s'ubica entre la urbanització de Canyamel i a uns cent metres de les coves d'Artà.

L'arquitecte que havia projectat el xalet sobre ses coves Petites, Rafel Rigo va explicar a Diari de Balears que «quan el meu client em va comanar el projecte, desconeixia l'existència d'aquestes coves, perquè urbanísticament no figuraven en el catàleg municipal. Però fa pocs dies el mestre d'obres i jo exploràrem la zona per tal d'estudiar-ne la complexitat del terreny i ens adonàrem que just a baix del solar on volíem iniciar les perforacions de l'obra hi havia una cavitat amb una superfície de 850 metres quadrats».

Després de la troballa, l'arquitecte va informar l'Ajuntament de Capdepera del perill que suposava l'excavació del terreny, així com del valor patrimonial de les coves, tot projectant un plànol topogràfic per tal de donar un major coneixement de la disposició de les galeries subterrànies. «De moment, l'Ajuntament ha paralitzat el projecte i amb tota probabilitat, l'haurà de modificar d'acord amb les directrius que marcarà el Consistori. Des del punt de vista tècnic existeixen solucions per construir el xalet sense excavar, de fet he projectat la construcció d'habitatges unifamiliars sobre les coves de Gènova. No obstant això, esperarem la resolució dels informes jurídics que ha manat elaborar el batle, Joan Pascual (UCAP)».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.