muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
11°

El Govern fa comptes comprar l'Alqueria Vella, que està entre es Verger i es Canons

També negociaran amb Cala Veya S.A. l'adquisició de la finca en tenir la taxació

El Govern de les Illes Balears fa comptes comprar la finca de l'Alqueria Vella, que es troba entre es Verger i es Canons, i concentrar així part de la península d'Artà en mans públiques.

El primer tinent de batle, Pep Silva (PSOE), explicà ahir que l'Executiu autonòmic està interessat en la compra de la finca de l'Alqueria Vella en particular perquè precisament es troba enmig de la connexió que hi ha entre es Canons i les finques públiques d'Albarca i es Verger. «A més, l'Alqueria Vella "que també anomenen Alqueries Velles perquè hi ha la d'alt i la de baix" té entrada pel mateix camí des Verger, amb la qual cosa ara ja no s'haurien de desviar i hi podrien accedir directament», apuntà Silva. El puig de sa Tudossa, on volien instal·lar el radar meteorològic, es troba dins l'Alqueria Vella.

D'altra banda, cal recordar que el Govern ja havia manifestat la seva intenció de negociar amb la promotora des Canons, Cala Veya S.A., l'adquisició d'aquesta finca que quedà protegida amb la modificació de la LEN (Llei d'Espais Naturals). La promotora, emperò, espera a tenir la taxació que ha encarregat a una empresa especialitzada per asseure's amb l'Executiu i començar a discutir seriosament el preu de venda.

Cal comentar també que ahir des de la Conselleria de Presidència, el director general de Patrimoni, Antoni Garcias, es mostrà contrari a parlar de la compra de l'Alqueria Vella perquè, segons ells, «és avançar-nos al temps i als esdeveniments». Després afegí que «les coses es van fent» i comentà els problemes que va haver d'afrontar aquest nou Executiu en fer-se pública la compra d'Albarca i es Verger abans d'hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.