algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Un informe comanat pel Govern diu que Estaràs pot ser acusada de tres delictes

El dictamen extern fa referència a les irregularitats en la concessió de la Victòria

Un dictamen comanat per la consellera de Benestar Social, Fernando Caro, a serveis jurídics externs diu que la diputada Rosa Estaràs pot ser acusada de tres delictes en relació a la pròrroga de la concessió de la Victòria a l'empresa de Jesús García Oeo, exregidor del PP a Calvià. L'informe enumera els delictes de prevaricació, infidelitat en la custòdia de documents i falsedat en document oficial. El dictamen se centra només en les presumptes responsabilitats d'Estaràs i fa abstracció de la hipotètica corresponsabilitat del consell de direcció de la Xarxa d'Instal·lacions Balears (XIB).

Aquest és el segon dictamen extern en aquest sentit que rep la Conselleria, que espera el definitiu dels serveis jurídics propis per presentar la denúncia. Fonts de la Conselleria, afirmen que aquesta se substanciarà «quan s'hagi recuperat la concessió de l'alberg, previsiblement el mes de setembre». Quan transcendí la notícia de la investigació, Estaràs es referí als fets com un «error de forma» i argumentà que, en tot cas, les decisions es prengueren en consell de direcció, en el qual va participar també el Bisbat a través de la Fundació per l'Esplai.

Les conductes descrites per l'esmentat dictamen són les següents: «Des del 1993, les empreses Cel Obert C.B. i Interjes de Paguera S.L. explotaven el campament juvenil i l'alberg de la Victòria, respectivament i en virtut de sengles contractes de data 13-5-93, atorgats per l'IBSJ, avui XIB, organisme dependent de la Conselleria de Benestar Social. L'explotació es concedí per un termini de sis anys. Els contractes establien un sistema de pròrroga automàtica, si cap de les parts notificava a l'altra la seva voluntat de resoldre'ls abans del dia 13-11-99».

Segons el dictamen, «el dia 6-11-98 es mantingué la reunió del Consell de Direcció del XIB, sota la presidència de Rosa Estaràs, aleshores consellera responsable del XIB. D'acord amb l'ordre del dia, es deliberà sobre la pròrroga dels contractes i s'acordà per unanimitat denegar-la i resoldre els contractes, acte administratiu que en data 10-11-98 és notificat en forma a les empreses interessades per servei de missatgeria privada, anotant-se la sortida de la dita comunicació en el llibre de sortides. S'aixeca acta de la sessió, signada per tots els assistents, per a la seva custòdia. A l'acta se li assigna el número 11 d'ordre».

Amb posterioritat, «el 3 de desembre de 1998, se celebra una nova reunió del Consell de Direcció de la XIB, també presidida per la consellera Rosa Estaràs, de la qual s'aixeca acta corresponent, subscrita pels concurrents i també numerada com a a 11, però en aquesta darrera es disposa que s'han de donar per renovats els contractes amb Cel Obert i Interjes. En definitiva s'atorguen dues actes amb idèntica numeració, encara que de contingut radicalment incompatible entre si. Mentre que a la primera (6-11-98) consta la resolució d'un contracte administratiu, en la segona (3-12-98) se'n consigna la renovació».

Així, continua el dictamen, «Rosa Estaràs hauria ordenat la destrucció, ocultació o no incorporació a l'arxiu de l'acta número 11 de data 6-11-98, col·locant en el seu lloc l'acta número 11 de 3-12-98. A més, per ordre de la dita senyora, s'haurien alterat o esborrat del registre de sortida els números assignats a la notificació als interessats dels acords de resolució».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.