algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 12.82°
18°

Un 6'5 per cent de menors no empra anticonceptius en les seves relacions

Aquesta taxa de desprotecció profilàctica incrementa amb l'edat

La major part dels joves entre 15 i 19 anys han iniciat relacions sexuals; significativament, un 33'7 per cent de la població ja ha experimentat la sexualitat plena als 15 anys, segons dades de la Conselleria de Benestar Social.

Tot i que aquest fet no ha de suposar cap preocupació "llevat dels motius religiosos o ètics que puguin adduir alguns sectors de la població", és acceptat que «el comportament sexual en aquestes edats també implica algun risc, com és l'embaràs no desitjat i les malalties de transmissió sexual», com accepta el departament autonòmic: entre els 15 i els 19 anys, un 6'5 per cent dels joves no empra cap mètode anticonceptiu. Als 25 anys, aquesta taxa ha incrementat fins a un 11'1 per cent.

Què passa? Si bé un 71 per cent dels joves que mantenen relacions sexuals empra el preservatiu per evitar contagis i embarassos, «amb l'edat s'abandona aquest mètode, que generalment és substituït de manera progressiva per la píndola, però en molts de casos es passa a tenir relacions sense cap protecció».

La formació de parelles estables "amb tanta estabilitat com es pugui atribuir a l'adolescència" facilita aquest comportament d'alt risc per contreure malalties de transmissió sexual: segons en són testimonis els educadors consultats per aquest diari, els nostres joves continuen sense entendre la diferència entre VIH i sida. El fet que una persona pugui estar infectada pel virus i mostrar un aspecte perfectament saludable, contràriament a les imatges de degradació física que mostren els malalts terminals, és mal d'entendre per al jovent.

A més, emperò, altres factors hi intervenen. Així, el consum incontrolat de substàncies estupefaents, alcohol i altres drogues pot tenir una relació molt clara amb hàbits sexuals poc saludables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.