muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Madrid reclama a les Illes que reflexionin sobre les causes de la reducció del turisme

Antich critica que les xifres utilitzades pel secretari d'Estat no s'adeqüen a la realitat

El secretari d'Estat de Comerç i Turisme, Juan Costa, afirmà ahir a Madrid que l'arribada de turisme a les Balears baixà un 3'7% en el primer sementre d'enguany repecte del mateix període de l'any passat, com també fixà el descens dels visitants allotjats a hotels en un 10'8%, situació que qualificà de «preocupant».

És per això que Costa reclamà a l'Executiu balear que «hauria de reflexionar sobre quines dades han influït en aquesta reducció de turistes», que ha afectat uns dels seus principals mercats emissors, l'alemany, «que disminuí un 13%», mentre que a la resta de l'Estat espanyol augmentà un 4%. També ressenyà que el nombre de reserves de vols en els aeroports illencs minvà un 6%.

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, criticà les afirmacions de Costa un cop finalitzada la seva reunió amb el president del Govern central, José María Aznar: «Les xifres de què disposa el secretari d'Estat de Comerç i Turisme no s'adeqüen a la realitat».

Antich li recordà que entre gener i juny d'enguany l'afluència de visitants a les Illes tan sols es reduí un 1'8% (78.998 persones) en comparació al primer semestre del 1999. També afegí que es produí un increment de la contractació de mà d'obra, un 4'5% (3.900 treballadors) més que l'any passat i es superà per primera vegada al juny la barrera dels 50.000 assalariats en el sector hoteler. A més, subratllà que durant la temporada baixa i mitjana els ingressos augmentaren un 8% en relació a les campanyes anteriors.

El cap de l'Executiu autonòmic apuntà que les actuals xifres d'ocupació hotelera són semblants a les de l'any 1998, que fou «execel·lent» per l'activitat turística illenca. Per tant, Antich negà que «la crisi sigui real» i remarcà que «un de cada tres turistes alemanys que arriben a Espanya va a les Balears».

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, les Balears foren la tercera autonomia que rebé més turistes el juny (0'9 milions), per sota de Catalunya (1'1 milions) i Andalusia (1'01 milions). No obstant això, les Illes registraren el grau d'ocuapció hotelera més elevat de tot l'Estat amb un 82'6%, per sobre de les Canàries (65'7%), Catalunya (63'8%) i Andalusia (60'5%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.