cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

La badia de Palma disposarà de 357 litres diaris d'aigua per a cada resident i turista

Les mesures contra la sequera aporten 192.800 metres cúbics al dia durant l'estiu

72232
Una de les cinc dessaladores mòbils que ja estan instal·lades a Sant Joan de Déu.

Les mesures del Govern de les Illes Balears contra la sequera aportaran a la badia de Palma una mitjana de 357 litres d'aigua per persona i dia.

Les variacions respecte d'aquesta quantitat dependran de l evolució meteorològica, òbviament, i del funcionament de les principals infraestructures hidràuliques de proveïment. Si la pluviometria, durant l'estiu, s'incrementàs considerablement, la qual cosa sembla molt poc probable, parlar d'aquest marge de subministrament perdria bona part del seu sentit, ja que el cabal disponible seria més que suficient.

Tenint en compte que les diferents mesures engegades aportaran un total de 192.800 metres cúbics diaris a Palma, Calvià i Andratx, i que el creixement turístic i residencial previst per a l'estiu d'enguany és d'un 3 per cent, després de múltiples polèmiques i interpretacions sobre l'ocupació, es calcula que cada resident i turista de la badia de Palma podrà disposar de 357 litres d'aigua al dia.

Cal destacar, emperò, que la Conselleria de Medi Ambient preveu que la dessaladora mòbil de Calvià, amb una capacitat de 5.000 metres cúbics diaris, no funcionarà fins el setembre, per la qual cosa el cabal esmentat es reduiria a 347 litres.

Evidentment, les administracions esperen que cada usuari no faci servir tot el volum d'aigua que li pertoca com a mitjana. S'ha de tenir present que aquesta mitjana inclou usos hotelers, comercials i industrials, per exemple. Així, s'han engegat campanyes de conscienciació per a l'estalvi per recordar als residents i als turistes que un consum d'aigua ajustat a la disponibilitat dels recursos hídrics és una autèntica bogeria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.