algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Arriben les rebaixes més polèmiques de tota la història del comerç balear

Els residents illencs, els més perjudicats amb el retard de les ofertes

Avui comencen les rebaixes més controvertides de la història del comerç balear, exactament 24 dies després que els consumidors de la resta de l'Estat es beneficiassin de preus més avantatjosos com a conseqüència d'aquesta tradicional campanya de l'estiu.

La raó per la qual els residents de les Balears han hagut d'esperar quasi un mes les rebaixes respon a un decret aprovat per la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria del Govern balear, que desenvolupà d'aquesta manera les competències transferides en matèria de comerç interior.

D'acord amb aquesta atribució, l'Executiu autonòmic pot fixar les dates dels dos períodes anuals de rebaixes, amb una durada màxima de dos mesos cadascun, i n'ha d'assenyalar la data concreta d'inici i de finalització.

La Direcció General de Comerç, que depèn de la Conselleria que presideix el vicepresident Pere Sampol, fonamentà aquest retard en «l'oportunitat d'aprofitar el període de major afluència de visitants i turistes» i, d'aquesta manera, adequar les rebaixes a les característiques de la Comunitat Autònoma.

Una mesura que no ha comptat amb el vistiplau de les organitzacions de consumidors, que ja han expressat majoritàriament les seves queixes per aquesta decisió que discrimina el resident illenc, que, per cert, consumeix a les botigues del petit i mitjà comerç durant tot l'any i no només durant la temporada turística alta.

Així i tot, passejar pel centre comercial durant aquests 23 dies ha donat l'oportunitat de verificar els sistemes ideats pels botiguers per obviar el decret de Sampol. Aquests «trucs», consistents en les més diverses «promocions» i «descomptes» de tota mena, no ha estat patrimoni exclusiu de les grans superfícies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.