algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els policies estatals es mostren d'acord a retornar la Comissaria als sindicats

CCOO i UGT reclamaren ahir en un acte testimonial la devolució del patrimoni

La Unió Federal de Policies (UFP) està d'acord en retornar l'edifici que ara ocupa la Comissaria de la Policia Estatal de Manacor als sindicats (CCOO i UGT) perquè aquestes dependències es troben en una situació molt precària i amb la devolució de l'immoble es forçaria l'arxireclamada construcció d'un nou local.

Els sindicats CCOO i UGT es concentraren ahir davant la Comissaria de Manacor per reclamar, en un acte merament testimonial, la devolució del patrimoni que el 1977 es construí amb la quota obligatòria que els obrers pagaven al sindicat vertical. El 1979, el Ministeri de Treball ordenà el desnonament d'aquest edifici i, com que a Manacor reclamaven la ubicació d'un cos de Policia Nacional, s'aprofità aquesta mesura per ubicar la Comissaria, segons el secretari general de CCOO, José Benedito.

És per això que, ara, els sindicats troben que és ben just que els retornin el patrimoni pagat per la classe obrera. És més, ells apel·len a la Llei del 1982 que regula la devolució del patrimoni per reivindicar «uns drets reconeguts legalment des de fa 18 anys», en paraules de Benedito. «És prou evident que reclamam la devolució d'aquest patrimoni, també perquè coneixem el mal estat en què es troben les dependències de la Policia Estatal i sabem que des de fa temps tenen un solar per construir el nou edifici i encara no hi han posat cap totxo».

En aquest aspecte també incidí el representant de la Unió Federal de Policia, Jaume Mulet, que no dubtà a personar-se en la concentració per informar els mitjans de comunicació del seu posicionament. «Ens solidaritzam amb la mesura de demanar la devolució del patrimoni i, a més, voldríem que es fes immediatament perquè així ens construirien la Comissaria nova, que venim reclamant des de fa uns nou anys», assenyalà.

Després, Mulet passà a enumerar les deficiències més grans que presenten les dependències de Manacor. Així, explicà que a la Comissaria no hi ha excusats per a dones policia i que les garjoles estan en condicions deplorables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.