muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

El gasoducte aprofitarà les voreres de les carreteres i el traçat del tren d'Inca

El Govern preveu instal·lar 300 quilòmetres de canonada per crear la xarxa de gas

El gasoducte que enllaçarà Sant Joan de Déu amb es Murterar aprofitarà part de l'actual traçat del tren d'Inca, mentre que la resta de la xarxa aprofitarà les voreres de les carreteres. En total, el pla energètic preveu la construcció de fins a 300 quilòmetres de canonada de gas, que suposarà una inversió de 1.200 milions de pessetes. La decisió d'aprofitar el traçat del tren i les voreres té per objecte evitar demores en la instal·lació de la canonada, ja que el pas de la xarxa per propietats privades suposaria problemes administratius i allargaria l'obra. La canal tindrà un diàmetre de 40 centímetres.

El gasoducte arribarà a Palma a través de Sant Joan de Déu, on se crearà una petita planta per distribuir el gas als distints punts de consum. A Palma la xarxa arribarà a Son Ferriol i recorrerà tot el cinturó de la ciutat, aprofitant l'actual xarxa de canalització de gas. Un dels punts neuràlgics de la xarxa serà Son Reus, que es convertirà en el segon productor més important d'energia elèctrica.

El gasoducte passarà prop de Santa Maria, Consell, Binissalem, Inca, Llubí, Muro, sa Pobla, Campanet i Alcúdia. Un altre dels traçats del gasoducte passarà pels municipis de Llucmajor, Montuïri, Algaida, Felanitx, Vilafranca, Manacor, Son Servera i Capdepera. Calonge i Portocristo també rebran una connexió del gasoducte. Finalment, la xarxa arribarà a Calvià, Peguera, Andratx i al Port d'Andratx.

El pla energètic dóna prioritat a la construcció de la conducció que unirà Sant Joan de Déu i es Murterar, i el Govern no descarta que, un cop que el gas arribi des de la Península, pugui subministrar-se energia als principals productors en poc temps. El pla del Govern també preveu crear grans dipòsits en alguns punts de la costa mallorquina, però queda exclosa la serra de Tramuntana, que no rebrà gas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.