nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Govern redacta moratòries «a la carta» per a cada un dels consells insulars

La de Mallorca és la menys definida i es retardarà amb probabilitat a final d'any

El Govern ultima l'aprovació de moratòries urbanístiques pensades de manera específica per a cada un dels consells insulars. En el cas de Mallorca, la moratòria, concretada en una suspensió de llicències, afectaria tots els sòls urbans ubicats en territori POOT "zones turístiques" que no disposin d'infraestructures mínimes que li atorguin la consideració de solar. La moratòria també incorporaria determinades zones urbanes situades a la serra de Tramuntana, com és el cas de Cala Tuent, es Verger, Son Massip o Son Coll.

La moratòria per a Mallorca és la que està menys definida, ja que no compta amb el vistiplau del Consell. Al CIM prefereixen prendre's les coses amb calma, ja que la major part dels problemes més urgents de Mallorca es resolgueren amb la moratòria que va aprovar el Consell en la passada legislatura. A Mallorca consideren més prudent esperar com a mínim que arribin les competències en matèria d'ordenació territorial.

Aquest no és el cas de Menorca ni d'Eivissa, on tenen vertadera pressa per aprovar les moratòries aviat. La de Menorca està pràcticament llesta i fins i tot incorpora plànols en què es concreten les suspensions en funció de si és sòl urbà, urbanitzable o rústic. La de Menorca és l'única moratòria que suspèn aquests tres tipus de sòl. En el cas del sòl rústic, queden en suspens les llicències per a habitatges unifamiliars, si no és que es tracta d'un habitatge per a una explotació agrícola i ramadera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.