algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Mesquida recorda la responsabilitat del PP per impulsar el Règim Especial Balear

Madrid reconeix que no serà fàcil el desenvolupament de la llei i que alguns temes són de difícil concreció

El conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, recordà ahir la responsabilitat política del Partit Popular en l'impuls al Règim Especial de les Balears, «perquè foren ells qui prengueren la iniciativa de dur-lo endavant quan governaven a les Illes i perquè ara tenen en les seves mans el Govern de l'Estat».

Mesquida sortí ahir «moderadament optimista» de l'entrevista mantinguda a Madrid durant més d'una hora amb el ministre d'Administracions Públiques, Jesús Posada, per tal d'abordar tres temes prioritaris: el REB, el sistema de finançament autonòmic i la privatització dels aeroports.

Joan Mesquida explicà a Posada la «situació insuportable» del REB que, després de dos anys de vigència, tan sols s'ha traduït en els descomptes als passatgers, bonificacions en el transport de mercaderies i en les taxes portuàries. Mesquida indicà que «Madrid ha reconegut que aquesta situació no pot continuar i que l'Estat està obligat a complir aquesta llei».

Malgrat això, el ministre Posada va transmetre a Mesquida que el desenvolupament del REB no serà fàcil i que existeixen temes de difícil concreció. El responsable d'Administracions Públiques delegà en el secretari d'Estat d'Organització Territorial, Gabriel Elorriaga, el compromís de coordinació transversal que assumí en la reunió, per tal d'aconseguir que «el 90% dels ministeris» creïn les comissions mixtes que estableix el REB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.