muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Les Ambulàncies Illes Balears reprenen el transport normal dels pacients des d'avui

Membres de l'empresa i l'Insalud, reunits a Madrid per trobar una sortida al conflicte

85696
Ambulàncies Illes Balears tornarà avui a prestar serveis normalitzats per a Insalud.

La unió temporal d'empreses Ambulàncies Illes Balears (AIB) tornarà avui a prestar serveis normalitzats per a Insalud després d'una setmana en què aquest proveïdor ha limitat la seva tasca als mínims fixats al contracte signat amb l'Insalud l'1 de setembre passat.

L'empresa cessarà en la seva protesta sobre el transport sanitari rodat mentre durin les negociacions encetades ahir amb la central d'Insalud a Madrid, les quals poden durar alguns dies a tancar-se, segons explicà un portaveu autoritzat de l'empresa. L'objectiu d'aquestes converses és l'obtenció de millores econòmiques concretes (600 milions de pessetes a l'any sobre els 850 que percep a l'actualitat, de manera que es puguin posar en servei 128 ambulàncies). Els recents increments en el preu dels carburants "compensats per l'Administració a províncies com ara Badajoz" han estat la raó principal per aquesta demanda; però a més AIB ha denunciat un abús contractual per part de la Direcció Territorial.

A Madrid han coincidit el president d'AIB, José María García Ruiz, i el director territorial i provincial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos. Aquest darrer, suposadament, ha demanat la rescissió del concert signat amb AIB per «greus incompliments» del contracte. Això no obstant, el fet que l'empresa no hagi constatat en cap moment un expedient administratiu "al qual en podria presentar al·legacions" per aquests presumptes incompliments lleva possibilitats a aquesta opció, almanco a curt termini.

Mentrestant, AIB es compromet a «traslladar tots els pacients que podrem, en les millors condicions possibles».

De Santos «blinda» els treballadors d'AIB
CCOO ha obtingut del director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, l'assegurança que, en el cas de rescissió de contracte amb Ambulàncies Illes Balears (AIB) per al transport sanitari a la Comunitat Autònoma, es convocarà un concurs per rescatar el servei públic «amb caràcter descentralitzat, per illes i per servei» amb un plec de condicions en què constarà «com a conditio sine qua non», la subrogació dels treballadors a altres empreses. D'aquesta manera, en el cas que l'empresa Urbaser "o qualsevol altra entitat" obtengui el concert que ara ostenta AIB, la nova concessionària hauria de fer-se càrrec dels treballadors que ho sol·licitassin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.