muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

Els guies aniran a la «vaga indefinida» l'agost per lluitar contra l'intrusisme

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, aconseguí ahir vespre ajornar un mes l'aturada

Els guies turístics de Mallorca aniran a la «vaga indefinida» l'agost per exigir a la Conselleria de Turisme que elimini l'intrusisme en el sector, informà ahir vespre Pilar Benítez, presidenta de l'Associació Professional d'Informadors Turístics de Mallorca (APIT).

El col·lectiu de guies ajornaren, per decisió assembleària, durant un mes l'aturada, que havia d'iniciar-se el 20 de juliol, ja que el conseller de Turisme, Celestí Alomar, els envià una carta en què accedia a posar al seu abast un inspector que sancioni els guies no titulats.

Benítez quantificà en 70 el nombre d'informadors turístics «il·legals» (espanyols i estrangers) que operen a Mallorca. És per això que, «un altre any més», l'APIT reclamà a Turisme que dugui a terme inspeccions per comprovar que tots els autocars porten un guia turístic legal. Benítez també demanà que s'apliqui la sanció reglamentària de 5 milions de pessetes, «tant als guies no homologats com a les agències de viatges i empreses d'autocars que els han contractat».

La presidenta de l'APIT apuntà que «estam cansats que Turisme ens prometi que aquest assumpte el solucionarà, però cada estiu ens trobam amb el mateix problema». Benítez subratllà que Turisme ha obert 81 expedients en els darrers 6 mesos, però que cap d'aquests no s'ha tancat amb una sanció.

Els passats dilluns i dimecres es reuniren amb el conseller de Turisme, Celestí Alomar, per presentar-li les seves queixes. Ahir es reuniren els serveis jurídics de l'APIT i de Turisme. A l'encontre s'exigí que s'«accelerin la tramitació i la burocràcia» dels expedients i actes d'infracció, la qual cosa acceptà la cap dels serveis jurídics de Turisme, Isabel Alcover.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.