algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

L'hospital de Son Llàtzer no disposa de subministre energètic per obrir portes

El centre s'haurà d'adaptar a generadors de gas natural abans de l'any 2003

59010

El 26 de maig passat, Insalud anunciava que les obres de Son Llàtzer ja estaven enllestides. No era així.

Tots els gestors sanitaris han coincidit fins ara a contradir l'anunci que l'hospital de Son Llàtzer (Palma II) obrirà les seves portes abans del cap d'any, com ha insistit el director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos. Als entrebancs ja coneguts "retard de les obres, accessos hospitalaris sense concretar, gerència i personal sense fixar, cap previsió quant a equipament" cal afegir la impossibilitat fàctica d'abastar el consum energètic que el futur hospital comarcal haurà de menester.

Fonts fiables apunten que aquesta despesa energètica s'acostarà als tres megavats; i tot i que no és considerada «excessiva» pels gestors, cal considerar que la futura estació eòlica de Menorca just proveirà 3'5 megavats. Aquesta situació pot ser modificada quan l'abastament de gas natural a les Illes sigui fixat "ja sigui per gasoducte, ja transportat amb vaixell"; però aquesta circumstància, encara per aclarir, deturarà més l'obertura de l'hospital.

Sembla que l'única opció possible per avançar el projecte energètic de Son Llàtzer passa per l'establiment de cogeneradors (de gas i de gasoil), de manera que els anys que es pugui torbar l'arribada del gas a l'Illa (es calcula que es produirà l'any 2003) no impossibilitin la posada en marxa de l'hospital.

Incertesa Però això suposa una clara juguesca, segons les fonts esmentades: si De Santos decideix ignorar aquesta decisió del Pla energètic illenc i recorre al consum elèctric directe, aquest no pot ser garantit en l'actualitat, com han demostrat les successives panes a les centrals sobrecarregades de GESA al llarg d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.