cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

El PP denuncia que la CIU aprovà el PGOU sense respectar la norma estatal

Motius jurídics contra el vistiplau de l'òrgan del Consell Insular s'afegeixen als polítics

La Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell de Mallorca (CIM) no hauria d'haver aprovat el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià. Almanco, aquesta és la principal conclusió jurídica després de consultar el Reglament de Planejament de les Normes de Desenvolupament de l'Estat que regeix les passes a fer a l'hora que una Comunitat Autònoma o un Consell Insular revisin un PGOU.

Dimarts passat la CIU va aprovar el PGOU de Calvià amb el vot de qualitat del seu president, Rafel de Lacy (UM). Aquesta és una eina que fa servir el cap de la CIU per trencar un empat, com el que hi va haver dimarts a quatre vots. El tema és que el PGOU de Calvià no es va aprovar sencer, sinó que temporalment se'n va excloure un punt sobre el qual hi havia dubtes jurídics i, segons els tècnics, s'havia de menester un dictamen del Consell Consultiu. El tema en qüestió era el límit de concessió de llicències urbanístiques que l'Ajuntament de Calvià vol incloure en el nou PGOU per limitar el creixement urbanístic.

Aquest fet, aprovar parcialment el Pla davant dubtes jurídics, no s'ajusta a les normes de desenvolupament del Reglament de Planejament de l'Estat. Així, aquesta normativa contempla en l'article 132 punt 3 tres casos davant la revisió d'un PGOU. En primer lloc, «aprovar purament i simple el Pla sotmès». En un altre apartat, «denegar l'aprovació definitiva del Pla». I, en un tercer cas, «suspendre l'aprovació del Pla per deficiències que ha d'esmenar l'entitat o organisme que n'hagués atorgat l'aprovació provisional, per tornar a aquesta l'expedient».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.