cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

De Lacy afavorí uns exclients amb el seu vot de qualitat a favor del PGOU

Anselmo Martín recorda que el vot del misser i president de la CIU fou decisiu

Rafael de Lacy, actual president de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU), afavorí dimarts uns antics clients del seu despatx d'advocat, els promotors del projecte urbanístic previst per a la Marina de Magaluf, amb el seu vot de qualitat que permeté que el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià fos aprovat de forma definitiva i que es desenvolupi el PERI previst per a la zona turística de Magaluf. Així ho recordà Anselmo Martín, president d'Esquerra Alternativa de Calvià i, en la passada legislatura, tinent de batle per Esquerra Unida de l'equip de la batlessa Margarita Nájera.

Martín ha denunciat que a finals del 1998, quan governava com a membre d'Esquerra Unida en coalició amb el PSOE, rebé la visita de Rafael de Lacy com a representant dels constructors de la Marina i «intentà convèncer-me de les excel·lències de les que, al seu parer, gaudia el projecte».

«El cert», afegeix Martín, «és que jo només vaig veure els interessos econòmics i dels de sempre». El vot del llavors regidor Anselmo Martín resultava imprescindible per aprovar inicialment el pla general. Martín presentà al·legacions al projecte de la Marina de Magaluf en el sentit de reduir el sostre comercial (es permeten 15.000 metres) i també el nombre d'habitatges.

D'acord amb l'aprovat dimarts, la Comisssió Insular de Mallorca obliga a la reconversió de 2.000 places turístiques que podrà realitzar-se sense el límit màxim de 500 places durant dos anys que pretenia l'Ajuntament de Calvià.

L'actual president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Rafael de Lacy, reconegué ahir que fins el 1998 defensà els interessos dels promotors. Afirmà que, llavors, remeté un escrit a l'Ajuntament de Calvià en el qual demanava que la Corporació respetàs els nivells d'edificabilitat prevists el 1991, que incloïen un total de 60 hectàrees d'urbanització. No obstant això, des que assumí la direcció de la Comissió Insular d'Urbanisme, Lacy assegura que la seva obligació és atendre els informes tècnics i sentir les peticions dels ajuntaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.