algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

El pla hidrològic inclou l'antic projecte de desviament del torrent

El Govern de Madrid no destina cap dobler a ampliar-ne el llit actual

El pla hidrològic estatal, que avui està previst que es presenti en Consell de Ministres, inclou el projecte més antic del desviament del torrent de sa Cabana de Manacor, el que es redactà l'any 90. Aquest projecte, però, no preveu ni l'ampliació del llit actual ni la modificació de part del traçat que s'ha de desviar pel sòl rústic i que els tècnics del Govern autonòmic consideren necessari.

El ministre Matas ja anuncià el passat 9 de juny, a un sopar d'agrupació del PP que tingué lloc a Manacor, que el Ministeri de Medi Ambient donaria una sortida al torrent. Ahir, Matas no féu més que confirmar-ho al batle Miquel Riera. Això va ser en el decurs d'una reunió mantinguda a Madrid. Ara bé, com recordà Riera a la sortida, el projecte que recull el pla hidrològic és el més antic de tots i, per tant, no contempla l'ampliació del llit al seu pas pel nucli urbà.

Aquest projecte, que va ser redactat a principis dels anys 90 per l'enginyer Bartomeu Reus, estava pressupostat en 833 milions de pessetes. Així, doncs, la quantitat prevista no cobreix el cost econòmic de 1.000 milions de pessetes que suposa desviar el torrent i millorar-ne el llit actual.

El Govern de les Illes Balears no feia comptes executar el projecte del torrent de sa Cabana fins l'any 2002 perquè volien modificar l'existent per ampliar el llit i desviar part del traçat actual pel seu pas per sòl rústic.

Ahir, el batle manifestà que ara caldrà que «Ajuntament i Conselleria pressionin el ministre perquè executi el projecte antic» i «conversar amb el Govern autonòmic perquè facin la resta». Riera, que no volgué parlar d'una possible dada de començament de les obres, sí que es mostrà «content perquè fa 11 anys que estam lluitant perquè aquest projecte vagi endavant i crec que ara tendrem els doblers per fer-lo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.