cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

Son Font es manté com a sòl rústic tot i l'aprovació del PGOU per part del CIM

Nájera és obligada a acceptar la prescripció per aconseguir que s'aprovi el pla

Son Font es mantindrà com a sòl rústic. Així es va votar ahir en la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell de Mallorca entre les prescripcions posades al nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que finalment va ser aprovat.

Aquesta vegada la batlessa de Calvià, Margarita Nájera, ha vist com la CIU del Consell de Mallorca aprovava de manera definitiva la revisió del Pla pels pèls.

Això va ser possible amb el vot de qualitat del president de la CIU, Rafel de Lacy (UM), que, com ell mateix va reconèixer, «és lamentable, perquè des que presidesc la comissió mai no havia hagut de menester fer servir el vot de qualitat», que ahir va desfer l'empat a quatre.

A més, Nájera va haver de renunciar al fet que la parcel·la rústica de Son Font esdevingués sòl urbà i a la construcció de part dels 440 habitatges que havia programat a Peguera, entre altres prescripcions.

El tema de Son Font ja havia estat debatut en la sessió anterior, el dia 28 de juny, i l'equip de Nájera va haver d'acceptar la prescripció de la CIU de renunciar que esdevingués sòl urbà perquè, del contrari, el creixement previst en el nou PGOU superava el límit del dos per cent que estableixen les Directrius d'Ordenació del Territori.

Son Font és un conjunt de parcel·les rústiques d'una mitjana de 6.000 metres quadrats, protegides per la Llei d'Espais Naturals (LEN) com a assentament rústic d'interès paisatgístic. Al llarg dels darrers anys, l'Ajuntament de Calvià ha anat concedint llicències de construcció de desenes d'habitatges que no es corresponen gens amb edificacions rústiques, ja que són xalets de luxe. Amb l'excusa que s'havia de dotar de serveis municipals la zona, l'Ajuntament va incloure la declaració de sòl urbà de Son Font dins la seva proposta de PGOU. A més, l'Ajuntament deia que Son Font tenia la declaració d'interès social, tot i que posava en dubte si aquesta havia caducat. Emperò no era vera, i així ho revelà aquest diari. Poc després, l'equip de Nájera va reconèixer que Son Font ni té ni ha tingut mai l'interès social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.