algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Cop d'efecte policíac al tràfic de droga amb l'operació de la plaça d'Espanya

Els immigrants detinguts fa dos dies pel 091 formen part d'una xarxa organitzada

Passaven uns minuts de les nou del vespre quan els funcionaris del MIP E del Cos Nacional de Policia, en una operació conjunta amb U.P.R. (Seguretat Ciutadana) i la Unitat Cinològica portaven a terme una batuda contra el tràfic de droga a la plaça d'Espanya. L'operació acabà amb unes onze persones detingudes per la seva presumpta relació amb el narcotràfic.

Els funcionaris actuants passaren a l'acció després d'una intensa vigilància sobre el personal que hi havia apostat a la plaça. En total la Policia identificà unes vint persones, de les quals onze, tots homes, quedaren detingudes després de ser interrogades, i passaren la nit a les cel·les de la Prefectura.

Tots aquests detinguts són immigrants, la majoria procedents de Nigèria, encara que també hi ha sospitosos de Sierra Leona o Ghana. Molts dels presumptes narcotraficants arribaren a l'Illa fa dos anys procedents de Ceuta amb la intenció de trobar una feina. Acabaren participant en les obres del pla Miral, però al llarg del temps preferiren els «doblers fàcils» i s'introduïren en el negoci de les substàncies estupefaents. S'agruparen i organitzaren i acabaren tenint el monopoli de la venda de cocaïna i haixix a la zona de la plaça d'Espanya i voltants.

Tots ells estan acusats d'un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues, i els policies actuants del MIP E tenen proves que els relacionen directament amb l'assumpte. A l'agafada de divendres es comptà amb les tasques de cans ensinistrats per detectar droga. Els animals trobaren un quilogram de haixix distribuït en 'dàtils', que normalment arriben a Mallorca des d'Àfrica dins la vagina o l'anus d'alguna persona de la xarxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.