algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

El batle Ferrer demana a Antich mesures per garantir el futur subministrament d'aigua

La instal·lació d'una dessaladora mòbil o la depuració terciària poden ser bones solucions a curt termini

L'equip de govern alcudienc (UM-PSOE) es troba seriosament preocupat pel futur del subministrament d'aigua potable al municipi.

Amb aquesta preocupació com a bandera i amb la necessitat de trobar solucions urgents, el batle, Miquel Ferrer, encapçalant una representació municipal, es va entrevistar amb el president del Govern balear Francesc Antich.

Aquesta reunió arriba després d'una moguda setmana en la qual tant el Consistori pobler com els representants d'Unió de Pagesos, han demanat al Govern que apliqui restriccions en les extraccions que fa l'empresa Acasa, com a concessionària del servei a Alcúdia.

De fet, si s'imposàs aquesta mesura l'empresa ja ha manifestat que no serà capaç d'assegurar el cabal necessari per a tot el municipi. De tota manera el batle ha defensat que Acasa, fins allà on ell té constància, té els pous totalment legalitzats i respecta les extraccions que li permet la llei.

Ferrer exposà que l'empresa Acasa ha garantit el cabal suficient per a la població per al present estiu, però les coses no estan tan clares per a l'any que ve.

En aquest sentit Govern i Ajuntament tractaren algunes possibilitats per estalviar aigua potable. Entre aquestes es troba la possible instal·lació d'una dessaladora mòbil a Alcúdia o també la posada en marxa de la fase de depuració terciària.

La depuració terciària permetria estalviar fins a un milió de metres cúbics anuals ja que es podria aprofitar l'aigua per a la zona humida de Maristany o per a les cisternes dels excusats als hotels de la zona.

De tota manera, totes dues possibilitats encara es troben verdes i, ara haurà de ser la Conselleria de Medi Ambient la que es posi a fer feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.