cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

La sequera obligarà els ramaders a sacrificar el seu bestiar si en 15 dies no arriba l'aliment

El conseller d'Agricultura, Mateu Morro, va explicar que els tràmits burocràtics s'agilitaran al màxim

«El sacrifici del bestiar de les ramaderies illenques anirà en augment en el cas que en el termini de 15 dies no arribi el menjar per als animals que ha promès el Govern de les Illes Balears, que estaria destinat a pal·liar els efectes de la sequera. En aquest sentit, exigim a l'administració que agiliti al màxim els tràmits burocràtics, perquè la publicació de l'ordre sigui immediata i l'aliment dels animals ens arribi el més aviat possible». Així de contundent s'expressà ahir el president de la Federació Agrícola i Ramadera balear (FARB), Fernando Dameto.

En aquest mateix sentit, un agricultor integrant de la FARB va manifestar que «si abans d'agost no tenim el menjar pels nostres animals, haurem de començar a despatxar-los cap a l'escorxador o bé, vendre-los a ramaderies de la península. De fet, tenc constància que alguns ramaders ja han iniciat el sacrifici de les seves ovelles».

Aquesta idea va ser ratificada pel gerent de la FARB, Carlos Pizà i també pel d'Unió de Pagesos, Joan Josep Mas, que han coincidit a reiterar que les ajudes procedents de la Conselleria d'Agricultura, acordades en la mesa de sequera, s'han d'agilitar. «Si abans de l'agost hem de començar a posar la mà a la butxaca i no trobam diners per comprar llavors i cereals, l'anyada serà pitjor que la d'enguany», va declarar Pizà.

Per la seva banda, el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, que ahir migdia mantingué una reunió amb el sector lleter de la FARB, es va comprometre a tramitar les ajudes el més aviat possible. De fet «tot d'una que es publiqui l'ordre, les ajudes seran immediates».

El pla d'ajudes aprovat pel Consell de Govern, que compta amb el suport de la mesa de sequera integrada per representants d'Agricultura i de les organitzacions agràries Unió de Pagesos, FARB i UCABAL, contempla l'aliment del bestiar com una línia d'actuació principal. El valor d'aquest menjar puja als 500 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.