nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Consell unificarà les tarifes del fems a través d'un consorci illenc

La producció de residus sòlids del 2000 està superant tots els anys anteriors

El Consell de Mallorca (CIM) promou la creació d'un consorci amb els ajuntaments per a la gestió dels residus de tota l'Illa que implicarà una unificació i coordinació de treball operatiu, ordenances, sancions i tarifes. Aquestes darreres, a més, seran progressives. Cal recordar que Menorca ja disposa d'un ens d'aquestes característiques.

Aquesta és la principal conclusió de la reunió informativa celebrada ahir al matí a les instal·lacions de Son Reus entre representants del CIM, ajuntaments de tot Mallorca i de la concessionària del tractament de residus, Tirme. Per part del CIM hi foren presents la presidenta, Maria Antònia Munar, i el responsable del Departament de Medi Ambient i Natura, Miquel Àngel Borràs. Per part de Tirme hi participà el seu director gerent, Àngel Fernández.

En aquesta reunió s'informà els batles i regidors del desenvolupament del Pla Director Sectorial de Residus Sòlids Urbans i de les darreres i les previstes dades sobre recollida selectiva. Miquel Àngel Borràs explicà a Diari de Balears que «a principi de l'any que ve, ja hauríem de disposar del consorci, però el que no farem serà primer crear-lo i després desenvolupar-lo. Ans al contrari, primer hem d'harmonitzar els sistemes de gestió de residus de tots els municipis i, després, amb aquesta feina feta, serà el moment de constituir el consorci. A més dels avantatges que suposa una unificació en la gestió i en les tarifes, el ciutadà tindrà una percepció global de la recollida i del tractament».

Ja en el present mes de juliol, els ajuntaments hauran d'omplir uns qüestionaris sobre els seus sistemes de recollida per, a partir de setembre, començar a analitzar les problemàtiques de cada municipi en aquesta matèria i iniciar el procés d'harmonització i d'adaptació global al pla director.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.