algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La població de Manacor i Calvià és la més jove de l'Illa per l'arribada d'immigrants

Els naixements no augmenten, però sí l'entrada de ciutadans extracomunitaris i peninsulars

A diferència del que succeeix a la resta dels municipis d'aquesta Illa i de l'Estat espanyol en general, la població de Manacor juntament amb la de Calvià torna cada cop més jove.

Aquest fet no ve donat per un increment substancial de la natalitat sinó per la recepció massiva d'immigrants extracomunitaris, procedents del Nord d'Àfrica, Equador i Colòmbia, i també de peninsulars. Aquesta és la deducció a què han arribat els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor i que ahir donaren a conèixer en el decurs de la presentació de la memòria de l'any passat.

«Els darrers anys pensàvem que era a sa Pobla o a Inca on hi havia més immigrants. Però, curiosament, l'equip d'inserció d'immigrants del Consell de Mallorca i que dóna resposta a demandes de tipus legal n'ha tramitat a Manacor 78 casos, xifra que a Inca baixa a 40 i a 36 casos en el cas de sa Pobla», assenyalà respecte d'això la tècnica de Serveis Socials del Consistori manacorí, Margalida Mayol, per constatar així la contínua arribada d'immigrants a aquest terme municipal.

Malgrat aquesta allau de peticions, els Serveis Socials de Manacor només s'han fet càrrec de 27 casos nous, perquè molts dels immigrants es dirigeixen directament a l'oficina del Consell Insular de Mallorca.

Davant aquest fet, l'Ajuntament començà al 99 a posar en marxa els tallers d'alfabetització per a immigrants, un per a homes i l'altre per a dones. Ara fan comptes signar un conveni amb la Conselleria d'Educació per, en el proper curs escolar, poder disposar d'un mediador cultural, segons explicà ahir el regidor d'aquesta àrea, Miquel Vives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.