cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Telefònica tanca l'adquisició de Telecable Menorca per 180 milions

El grup empresarial podria començar a emetre a Ciutadella després de l'estiu

Telefónica Cable, la filial de la multinacional presidida per Juan Villalonga, ha tancat l'operació de compra de la societat menorquina Tecamesa (Telecable Menorca) per un import total de 180 milions de pessetes. L'operació inclou l'adquisició de les instal·lacions de la televisió local al polígon de Maó, la seva xarxa terrestre en quatre municipis de l'illa i la seva borsa de clients.

L'acord de fusió va ser ratificat en assemblea general el passat dia 16. Aquest tràmit farà possible que l'empresa resultant, Telefónica Cable Menorca, pugui començar a emetre per les poblacions de l'illa abans que acabi l'any. Els seus serveis comprenen televisió digital i interactiva, pay per view, telefonia local i accés a internet a través de la xarxa terrestre.

El grup Telefònica manté el 80 per cent de l'accionariat de la nova filial menorquina, mentre que el 20 per cent restant queda en mans de la família maonesa Barca Mir. De fet, Lluís Barca Mir n'ha estat nomenat president del consell d'administració, i la vicepresidència recau en José María Muñagorri, que és conseller delegat de Telefónica Cable.

Telecable Menorca té previst realitzar les seves primeres emissions a Ciutadella després de l'estiu. Tecamesa va començar a emetre el novembre de 1998 i actualment compta amb dos mil abonats a Maó. L'Ajuntament d'aquest municipi, que tot d'una disposava del 8 per cent de l'accionariat, es va desprendre finalment de la seva participació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.