algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Antich afirma que Morro trencarà el «clima de crispació del camp»

El secretari general del PSM serà divendres el nou conseller d'Agricultura

73098
Antich creu que el moment de la dimissió no és el més apropiat. | J. Torres.

El president del Govern balear, el socialista Francesc Antich, va relatar ahir en els passadissos del Parlament balear com havia viscut ell la dimissió de l'exconseller d'Agricultura i Pesca, Joan Mayol, tinguda la tarda del dilluns. Tot i considerar aquesta acció «inoportuna» pel moment escollit i reconèixer el seu intent que Mayol desistís de la seva intenció d'abandonar l'Executiu del Pacte de Progrés, el mandatari autonòmic va lloar el qui serà nou conseller, el secretari general del Partit Socialista de Mallorca (PSM) Mateu Morro i va desitjar que aquest nomenament acabi amb la «crispació» que viu el camp illenc.

Antich es reuní dilluns al matí amb Mayol i amb el vicepresident del Govern, Pere Sampol, que li comunicaren la decisió de l'exconseller de dimitir. Aleshores, el president va intentar que Mayol «reconsideràs» la seva actitud, però el polític nacionalista ja havia pres, aquell mateix matí, una decisió que era irrevocable. «Vaig donar l'aprovació a que em propossassin algú i el PSM va proposar el nom de Mateu Morro i jo vaig acceptar la decisió de l'Executiva del partit», va declarar el president.

L'elecció del secretari general dels nacionalistes d'esquerra mallorquins és, segons Antich, «una aposta forta». Morro té, a parer del president, una «gran capacitat política». La seva intenció és que Morro sigui nomenat divendres de matí amb la intenció que faci part de la reunió habitual del Govern.

«Ara no era el moment més oportú per dimitir», segons Antich. Una dimissió "«ho ha passat molt malament pels atacs totalment injustos que ha tingut»" que va atribuir a una situació la culpabilitat de la qual correspon al PP: «Sabem qui són els responsables de no haver donat solució a aquests problemes que vénen de molt enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.