algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Les Illes poden assolir 500.000 metres quadrats de plaques solars en 10 anys

Aquest és l'objectiu del Govern, que suposaria multiplicar per 10 l'extensió actual

El director general d'Energia, Joan Perchés, considerà ahir «factible» que les Balears, que compten amb 50.000 metres quadrats d'instal·lacions d'energies renovables, arribin als 500.000 entre els anys 2010 i 2015.

«Des de l'Administració animarem la iniciativa privada que avanci en aquesta línia per assolir aquest objectiu», digué Perchés durant la inauguració de les Jornades Philosol 2000, que, sobre tecnologia solar, se celebren a Palma amb l'assistència d'industrials d'Alemanya, Espanya i Grècia.

El director general explicà que el pla director sectorial d'energia que elabora el Govern preveu un futur increment de la demanda energètica que, en part, haurà de cobrir-se amb noves infraestructures energètiques, estalvi, racionalització del consum i aplicació d'energies renovables.

Alhora, el director general de Residus i Energies Renovables, Nicolau Barceló, que també presidí la inauguració, indicà que aquestes jornades contribueixen a fer que la gent «vegi com a normal aquesta tecnologia i no com quelcom exòtic».

Recordà que la Conselleria de Medi Ambient, amb una assignació de 110 milions de pessetes destinades a subvencionar la instal·lació d'energies renovables, s'ha vist desbordada per 450 sol·licituds i subratllà que «estam cercant per tots els calaixos partides pressupostàries per cobrir aquesta demanda».

De la seva banda, el secretari general de l'Associació Espanyola d'Empreses d'Energia Solar i Alternatives (AENSA), Julio Rafels, manifestà que el parc d'energia solar instal·lat a Espanya és de 350.000 metres quadrats i que la proposta del pla estatal de foment de les energies renovables és passar a 4'5 milions l'any 2010.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.