algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Llum verda al projecte que integra el bastió en el futur edifici de les Avingudes

Els tècnics veuen viable que l'estructura quedi visible en els aparcaments

La Ponència Tècnica de Patrimoni va acceptar ahir el nou projecte presentat per la immobiliària Alandroal que integra les restes del bastió, aferrades a la porta Pintada, amb la construcció d'un bloc d'habitatges i centres comercials.

Com se sap, aquest bastió fou localitzat al solar de l'antiga fàbrica d'Olis Balle. El CIM el protegí amb la figura de BIC i instà la promotora que ha de construir dos edificis en aquest solar, situat entre les Avingudes i el carrer Sant Miquel, que modificàs el projecte inicial per salvaguardar-lo. Després de la valoració positiva que han fet els tècnics sobre el nou projecte, aquest es durà a la Comissió de Patrimoni del CIM, l'òrgan polític que decidirà si finalment s'aprova.

Segons el projecte, el bastió quedarà situat en una planta inferior de la superfície on s'ubicaran els aparcaments. L'estructura militar podrà ser observada des d'aquesta aquesta zona i també des d'uns dels centres comercials, que es construirà.

Aquest bastió es va fer devers el 1543 o 1544 com un afegit de la porta Pintada, o porta de Santa Margalida, d'origen islàmic, per on va entrar el rei en Jaume. Aquest afegitó es va construir, com és evident, posteriorment a l'arribada del Conqueridor i en plena monarquia dels Àustries. Més endavant, en el segle XVII, es va convertir en un magatzem de pólvora o cartutxeria com a element defensiu. L'estructura té quatre metres de fondària.

Per una altra banda, la secció segona de l'Audiència Provincial ha resolt un recurs d'Arca davant la decisió del jutge d'instrucció número 6 d'arxivar la denúncia presentada a l'Ajuntament de Palma per donar permís per enderrocar els magatzems de can Segura, l'antiga fàbrica d'Olis Balle, que ara és un solar on s'ha trobat l'esmentat bastió. Això suposarà ordenar al Jutjat d'Instrucció que alci l'arxiu de les actuacions i continuï les investigacions dels fets.

Arca recorda que l'edifici d'Olis Balle que estava situat davant el cine Augusta, amb una façana posterior a Sant Miquel, va ser enderrocat un dissabte "dia 26 de setembre de 1998" amb permís de demolició de l'Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.