algo de nubes
  • Màx: 19.65°
  • Mín: 12.82°
19°

L'Ajuntament negocia amb la Fundació Bryant la compra de Can Domènech

Aquest centre patrocinava les excavacions de Pollentia

L'Ajuntament d'Alcúdia ha obert negociacions amb el representant legal de la Fundació Bryant per tal d'adquirir la casa de can Domènech amb la finalitat d'ubicar-hi el futur consorci de Pollentia.

Ara fa un grapat d'anys que aquest centre arqueològic hispanoamericà de les Balears deixà de patrocinar les excavacions a la ciutat romana de Pollentia, per passar-ho a fer l'Ajuntament. «Per això, ara els interessa desfer-se de la casa», comenta el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, d'Unió Mallorquina. Alhora, apunta que des del consorci Pollentia intenten aconseguir ajuts del Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca per comprar aquest casal senyorial, que es troba vora la placeta de les Verdures.

Cal recordar que William Bryant va ser el patrocinador de les excavacions de Pollentia des de 1957. Ell constituí la Fundació hispanoamericana que porta el seu nom i adquirí la casa de can Domènech per dipositar les peces trobades a les excavacions.

Les excavacions científiques començaren l'any 1957 en un sector de la ciutat que es podia situar en el nord-oest del rectangle que formava part de la ciutat romana; aquesta zona actualment és coneguda pels alcudiencs com sa Portella. Cal comentar que a l'entorn de 1973, l'Estat va expropiar gran part dels terrenys situats al sud de sa Portella. A partir de 1980 es començà a excavar aquesta nova àrea, situada a uns 150 metres al sud de la primera, sempre sota la direcció dels professors Antoni Arribas, emèrit de la universitat de Granada, Miquel Tarradell de la Universitat de Barcelona i Daniel E. Woods, americà i representant de la Fundació Bryant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.