nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Una parella era dins el Prínceps d'Espanya just abans del foc

Treballadors del poliesportiu sospiten que la causa va ser una llosca mal apagada

«El meu company va sorprendre una parella en actitud íntima a l'interior del pavelló mitja hora abans que el foc calcinàs tot el recinte», així explicava ahir un guàrdia de seguretat del Poliesportiu Prínceps d'Espanya el que ocorregué poc abans que el nou pavelló multiusos quedàs destrossat per les flames diumenge horabaixa. Aquest guàrdia es trobava vigilant les instal·lacions i el seu torn acabà a les cinc i mitja, quan va ser rellevat per un company. Aquest va ser qui sorprengué la jove parella sobre uns matalassos en actitud d'allò més afectuosa. El guàrdia obligà la parella a abandonar el lloc. Va veure com el jove abandonava el pavelló afectat poc després de ser sorprès, però l'al·lota no deixà rastre. Des del centre es pensa que el foc va ser causat per una cigarreta mal apagada.

Per la seva banda, la Policia manté mutisme absolut sobre el tema. Un portaveu del 091 explicà que la Policia Científica es troba investigant els fets en companyia del Grup d'Homicidis. L'estat del recinte afectat, totalment calcinat, no ajuda gaire als investigadors, que han d'anar amb peus de plom per no fer desaparèixer algun indici que amolli llum sobre l'origen i causes de l'incendi. Ahir mateix diversos inspectors es desplaçaren fins al lloc dels fets, on interrogaren l'encarregada de la porta del poliesportiu.

«És molt difícil que un curtcircuit hagi originat l'incendi. Jo crec que una llosca mal apagada és la causa d'aquest desastre». Són paraules d'un dels guàrdies de seguretat del Prínceps d'Espanya, que ahir mateix va ser interrogat per la Policia. Segons sembla, les flames s'iniciaren a una cavitat emprada pels gimnastes per dipositar matalassos de gomaespuma. Per l'esmentada cavitat no hi passen cables d'electricitat, pel que la hipòtesi del curtcircuit està pràcticament descartada. «És molt bo de fer que els matalassos es calassin foc», afegí el guàrdia.

Sobre el fet que uns joves s'introduissin al recinte poliesportiu, i, en concret, a una instal·lació tan moderna, treballadors del centre explicaren ahir que «el pavelló multiusos no estava del tot acabat. Segur que els joves varen trobar una porta oberta i es ficaren dintre. És impossible que el meu company pogués veure el foc ja que des de l'exterior no es veia absolutament res anormal. Ens assabentàrem que això es cremava quan el sostre caigué a terra».

L'encarregat de la porta del Prínceps d'Espanya també parlà ahir amb aquest diari. L'home digué que el recinte era vigilat des de després de l'estiu. «El poliesportiu contractà els serveis d'una empresa de seguretat ja que nosaltres, els encarregats del centre, ens trobàvem molt sols a una instal·lació tan gran com aquesta». Des d'aleshores sempre hi havia una persona vigilant-ho tot. «Així i tot, és molt fàcil que una parella de joves es ficàs al pavelló ja que el guàrdia podia trobar-se a l'altra punta del poliesportiu en aquell moment, i és completament impossible que detectàs la presència d'intrusos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.