muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Font: «El Govern ha reconegut que els agricultors i el PP no érem alarmistes»

Considera positiva la petició de zona catastròfica, «però Mayol ha de posar més doblers»

Jaume Font, del PP, considerà ahir «positiva» la sol·licitud del Govern de les Illes Baleares a l'Estat de declarar les Illes com a «zona catastròfica» a conseqüència de la situació de sequera que pateix el camp, però considerà «urgent i necessari» que l'Executiu autonòmic aporti més doblers per salvar aquesta «greu situació».

«Em sembla molt positiu que, amb aquesta petició, el Govern a la fi reconegui, com el PP i els agricultors hem dit des de fa mesos, que la situació del camp balear és molt greu i que és urgent prendre mesures i no esperar tan sols que plogui», declarà ahir a Efe el diputat autonòmic i president del PP de Mallorca.

El Govern «ha estat negant l'evidència d'una situació molt crítica i, per això, benvinguda sigui aquesta sol·licitud» a l'Executiu d'Aznar, que «no ha de suposar que el Pacte de Progrés es llevi la pressió del damunt per traslladar-la a Madrid, entre altres raons, perquè l'agricultura és, totalmente, una competència de l'Administración balear», recordà Font. El diputat autonòmic reiterà que «el Govern ha d'aportar més dels 270 milions de pessetes que ha destinat fins ara per afrontar la sequera», segons els seus càlculs. Font advertí també la «possibilitat» que el Govern vulgui utilitzar aquesta petició per traslladar la seva responsabilitat i esperar que el problema sigui solucionat per Madrid o Brussel·les».

Des del PP «donarem suport i ens alegram» de la possibilitat que l'Executiu central o la Unió Europea (UE) «aportin més doblers», però afegí que «el Govern s'ha de posar les piles, veure una realitat de la qual s'ha amagat durant els darrers mesos, treballar i no fer una política mediàtica». Font convidà el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, que «el més aviat possible, es reuneixi amb el titular del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Enrique Arias Cañete, perquè «li expliqui bé» la situació i, d'aquesta manera, es plantegi «correctament» la referida declaració davant el Consell de Ministres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.