algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Destinats 1.295 milions a millorar el proveïment d'aigua a 12 municipis

El Govern habilita aquests doblers per subvencionar els préstecs dels ajuntaments

El Govern de les Illes Balears ha aprovat el finançament de 1.295 milions per a diverses obres de millora en el subministrament d'aigua a 12 municipis de les Balears: Algaida, Artà, Banyalbufar, Formentera, Lloseta, Maó, Maria de la Salut, Palma, Puigpunyent, Santa Maria, Selva i Valldemossa.

L'Executiu ha aprovat únicament l'habilitació d'aquesta quantitat i queda per concretar el seu repartiment definitiu, si bé una proposta inicial distribuiria els doblers de la següent manera: Algaida, 250 milions; Artà, 30; Banyalbufar, 5; Formentera, 15; Lloseta, 185; Maó, 65; Maria de la Salut, 80; Palma, 370; Puigpunyent, 30; Santa Maria, 50; Selva, 135; i Valldemossa, 80.

Aquest repartiment no és definitiu i queda sotmès a possibles modificacions en funció de noves urgències que puguin sorgir. Aquestes ajudes del Govern no són directes per a l'execució d'obres, sinó que subvencionen préstecs dels respectius ajuntaments destinats a la millora de les condicions de proveïment d'aigua.

Així, i davant la situació actual d'extrema sequera, aquests municipis s'han endeutat en diferent grau per engegar actuacions relacionades amb la captació de nous recursos hídrics i optimitzar-ne el subministrament. En aquest sentit, les iniciatives dels ajuntaments esmentats són diverses: obres de canalització, sondeigs, condicionament dels dipòsits, reparació de canonades, reducció de pèrdues, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.