muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

Les casetes d'eines i els porxos hauran de continuar presentant projecte tècnic

La Llei de Disciplina Urbanística de les Balears anul·la l'exempció que la nova norma estatal atorga a aquestes obres

La nova Llei estatal d'ordenació de l'edificació no implicarà la construcció de casetes d'eines i porxos sense projecte tècnic gràcies a la vigència de la Llei de Disciplina Urbanística de les Balears i al Reglament de Serveis Generals de les Corporacions Locals, inclòs en la Llei de Bases de Règim Local, també d'àmbit estatal.

Concretament, la Llei d'ordenació, que entrà en vigor ahir, estableix que les obres «d'escassa entitat constructiva o senzillesa tècnica», sempre que siguin de nova construcció i no una reforma d'una anterior, estaran exemptes de presentar un projecte signat per un arquitecte, enginyer o aparellador. Per acollir-se a aquesta excepció, a més de l'esmentada senzillesa tècnica, han de ser contruccions d'una sola planta i sense ús públic ni residencial.

Aquest enunciat creà inquietud en el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears i en el mateix Govern insular, atès que les casetes d'eines i els porxos podien acollir-se a l'exempció de projecte tècnic. Com ja és sabut, tradicionalment, les casetes d'eines han servit, a la nostra comunitat, de base constructiva per a l'edificació il·legal d'habitatges residencials, res a veure amb els petits magatzems agrícoles originals.

A partir d'aquí, els serveis jurídics del Col·legi d'Arquitectes i de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports es posaren en marxa en els seus estudis i interpretacions de la llei, i han arribat finalment a la conclusió que la Llei balear de Disciplina Urbanística i el Reglament de Serveis Generals de les Corporacions Locals matisen, com també altres raons o texts legals, la nova normativa i permeten, sense entrar en contradicció, fixar unes obligacions que no recull la nova legislació estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.