algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El pla d'ordenació de cala Galdana redueix a la meitat els amarradors

El projecte tècnic, redactat per una empresa de Barcelona, serà presentat avui

Enmig de la discrepància per part dels usuaris d'embarcacions d'esplai, avui serà presentat el projecte d'ordenació de la platja i torrent de cala Galdana, i en el qual figura una reducció a la meitat del nombre de punts de fondeig. Mentre que l'associació reivindica la creació de cent punts d'amarrament, el projecte només en fixa cinquanta.

Els batles de Ciutadella i Ferreries, que comparteixen jurisdicció municipal, presentaran l'equip tècnic de Barcelona que ha redactat el pla d'ordenació. L'empresa responsable, anomenada Tallers d'Enginyeria, està dirigida per Miquel Pol, que també compareixerà amb les primeres autoritats dels ajuntaments afectats. El cost del projecte s'ha valorat en devers 300 milions de pessetes, que seran íntegrament finançats per la Direcció general de costes del Govern central. Es tracta, si fa no fa, de la darrera decisió que va prendre el director general, Fernando Marín, abans del recent nomenament del segon gabinet de José María Aznar.

El projecte preveu, a més de la reordenació dels amarraments, la instal·lació de xarxes submergides a la desembocadura del riu amb el mar. Amb aquesta mesura es vol contenir la penetració d'algues dins el riu, i que són les responsables d'un procés orgànic de descomposició. Això provoca contínues queixes dels turistes i residents per l'emissió de males olors, alhora que causa una desagradable coloració de les aigües. Els especialistes calculen que en el llit del riu es poden haver dipositat unes 900 tones d'algues, cosa que, altrament, ha produït una minva molt considerable de la fondària del riu. Per tant, el projecte també escometrà una operació de dragat dels fons. A més, és reconstruirà el pont que connecta amb l'illot de la platja, i es construirà una passarel·la que enllaçarà el pàrquing públic amb la platja. Així s'evitarà que els transeünts hagin de transitar per la carretera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.