cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Els sindicats anuncien mobilitzacions al comerç el juny si no s'avança el conveni

CCOO, UGT i USO s'uneixen per exigir una pujada salarial del 7% per enguany

UGT, CCOO i USO convocaran mobilitzacions al sector del comerç el juny i durant tot l'estiu, si les negociacions del nou conveni col·lectiu no avancen, segons anunciaren els responsables d'aquest ram dels esmentats sindicats, Pedro Calvo, Rafel Borràs i David Díaz.

Els tres sindicats presentaren ahir una proposta unitària per defensar conjuntament, per primera vegada davant les patronals Afedeco i Pimeco, els interessos dels més de 35.000 treballadors que fan feina al sector del comerç "el segon amb més importància a les Illes, després del turístic. Les centrals sindicals exigeixen una pujada salarial del 7% per enguany i una augment de dos punts sobre l'IPC per l'any vinent; la reducció de la jornada laboral a 35 hores i la recuperació del còmput setmanal; com l'establiment d'una taula salarial única, entre d'altres.

Calvo (UGT) indicà que en les darreres cinc reunions amb les patronals s'han aconseguit «escassíssims avanços», entre els quals destacà l'adhesió a aquest conveni del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears, la qual cosa fa presagiar unes negociacions dures i l'ús de mesures de pressió. En aquesta línia, Borràs (CCOO) avisà Afedeco i Pimeco que «no s'atrinxerin en els ingents beneficis aconseguits gràcies a la desregulació salvatge implantada en els darrers anys». A més, afegí que «esperam els pròxims 40-50 dies, com a molt tard, tenir un nou marc de relacions laborals», si no les mobilitzacions seran inevitables.

Per la seva banda, Díaz (USO) remarcà que l'exigència de l'increment salarial del 7% «no és un brindis al sol, ni una carta als reis d'Orient», sinó una petició «justa», perquè «Balears és una de les autonomies més riques d'Espanya, però pel que fa als sous és la tercera per la coa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.