algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Medi Ambient considera «inviable» la proposta d'UM sobre Tramuntana

El director general de Biodiversitat, Josep Manel Gómez, declarà ahir a Diari de Balears que «la proposta d'UM referida a crear un parc natural de la serra de Tramuntana amb només finques públiques és inviable perquè deixaria buits de contingut els objectius i la filosofia legal d'aquesta figura de protecció».

Gómez indicà que «els parcs naturals han de seguir un principi d'unitat geogràfica i territorial. Si no, es convertirien en mosaics que, des d'un punt de vista mediambiental, serien nuls pel que fa als objectius perseguits. Els criteris a l'hora de declarar un parc natural s'han de basar en els valors naturals i els béns a protegir, no en la titularitat dels terrenys afectats. Per ordenar les finques públiques, no cal una declaració de parc natural. Seria suficient amb una ordre interna de les administracions implicades».

Gómez afegeix que «aplicant la idea d'UM, el mosaic de parc natural seria inassumible i ingestionable. Seria un parc no digne, mancat de qualsevol sentit i coherència». Així i tot, el director general de Biodiversitat es mostra disposat a analitzar totes les propostes referides al futur parc natural de la serra de Tramuntana: «Estam oberts a la participació i les aportacions dels partits del Pacte de Progrés per arribar a un consens, però serà el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals el que definirà l'àmbit de protecció després de les corresponents tasques d'estudi, diagnosi i planificació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.