cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'augment de contenciosos obliga el Tribunal Superior a fer hores extres

El president, Àngel Reigosa, afirma que seran «voluntàries i remunerades»

El president del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, Àngel Reigosa, està disposat a aplicar mesures ja previstes pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per tal d'accelerar la sortida d'assumptes pendents que tenen algunes sales, especialment la Contenciosa Administrativa.

Reigosa explicà a Diari de Balears que aquestes mesures consistiran a fer prevaler el fet de treballar més que habitualment. «El CGPJ ha previst uns mòduls en els quals s'estableix la feina òptima dels magistrats». Aquests mòduls, que també estan prevists per als alts funcionaris de l'Administració, fixen el nombre de sentències idoni que ha de dictar cada magistrat, malgrat, segons afirmà Reigosa, que «tot és relatiu perquè depèn de la complexitat i dificultat de cada cas».

El president del TSJB assenyalà que, una vegada superats aquests mòduls, en determinades sales s'imposa la necessitat d'aplicar una dinàmica especial. «Si els magistrats volen, podran fer més sentències de les que els corresponen d'acord amb aquests mòduls, amb una retribució suplementària».

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior està formada actualment per un president i tres magistrats, dels quals un d'ells és especialista. A la Memòria Judicial del 1999, Àngel Reigosa qualificà la situació d'aquesta Sala de «preocupant», com a conseqüència del «considerable i continu augment d'assumptes».

En finalitzar el 1999, el nombre de casos pendents disminuí dels 3.788 comptabilitzats durant el quart trimestre als 3.626. Malgrat que a Palma s'han creat dos jutjats contenciosos que funcionen a ple rendiment, la seva posada en marxa no ha minvat «amb la intensitat esperada» la pressió sobre el TSJB.

D'acord amb l'informe elaborat pel president de la Sala Contenciosa, Jesús Ignacio Algora Hernando, que figura a la Memòria Judicial del 1999, les sentències es dicten amb aproximadament dos anys de retard en relació al tràmit de les conclusions. El mateix magistrat insisteix en la necessitat «d'adoptar mesures de suport».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.