muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Govern projecta una xarxa de centres d'autoaprenentatge del català

Enguany se n'instal·laran a Calvià i Eivissa i es negocia amb l'Ajuntament de Palma

La Direcció General de Política Lingüística del Govern balear vol crear una gran xarxa de centres d'autoaprenentatge del català que abasti totes les illes. Per això, Joan Melià ja ha iniciat els contactes per construir dos centres d'aquestes característiques, un a Calvià i un altre a Eivissa, que seran executats en el decurs de l'any que ve.

Melià vol que l'Ajuntament de Palma col·labori amb el Govern en aquest aspecte per poder instal·lar un d'aquests centres al terme municipal de Palma. La col·laboració podria arribar via signatura d'un conveni econòmic o via cessió de sòl municipal per construir aquesta infraestructura.

Aquests centres d'autoaprenentage neixen amb la idea de posar a l'abast del ciutadà que vulgui aprendre la llengua catalana un espai amb tots els recursos existents en el mercat per tal que de manera individual i amb absoluta llibertat d'horaris es pugui dedicar a l'estudi d'aquesta matèria. En cada un dels centres hi haurà un tècnic que serà qui controlarà l'ús correcte de les instal·lacions, que inclouran ordinadors personals amb connexió a internet i els més innovadors programes d'autoaprenentatge.

En certa mesura, aquest sistema pretén substituir les classes convencionals i és una eina més per a la preparació dels alumnes que volen aconseguir algun dels títols oficials emesos per la Junta Avaluadora de Català. Segons va explicar a Diari de Balears el director general de Política Lingüística, Joan Melià, «aquest sistema suposa un canvi important pel que fa a metodologia i disciplina que el fa atraient per a un sector important de la població».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.