cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'Ajuntament vol eliminar els noms de l'època feixista dels carrers i les places

El PP exigeix una consulta popular en el poble abans de realitzar la modificació

L'equip de govern de l'Ajuntament de Son Servera, format pel PSM-PSOE, ha posat en marxa una modificació dels noms de carrers i places del poble de l'època feixista. La proposta de modificació surt de la Delegació municipal de Cultura i ja ha provocat les primeres reaccions en contra a la localitat.

Sense anar més enfora, el grup municipal del Partit Popular, que comanda Francesc Barrachina, exigeix una consulta popular en el municipi abans de dur endavant la modificació dels noms.

Dins la proposta de la Sala es volen canviar noms com el de la plaça General Goded, el carrer José Antonio, el carrer General Franco o el Lepanto, entre d'altres. En total són 17 els carrers del centre urbà de Son Servera que vol canviar el Pacte de Progrés, com també recuperar la denominació de cinc vies més del poble.

Joan Torres (PSM), delegat de Cultura de Son Servera, va manifestar respecte d'això que «des de l'equip de Govern el que pretenem amb aquesta proposta és aplicar la Llei de Normalització Lingüística en la retolació dels noms dels carrers. Aprofitant l'ocasió eliminarem les denominacions de carrers i places que pertanyen a l'època de Franco, però res mes».

Però des del PP creuen que l'Ajuntament hauria de realitzar una consulta popular entre els veïns del poble abans d'aprovar la modificació dels noms dels carrers i saber si els residents estan d'acord o no amb el canvi de denominació proposada. «El canvi suposarà unes despeses importants per als comerciants arran d'aquesta modificació dels noms dels carrers», explicà el regidor del PP Damià Ripoll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.