algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La sequera causà pèrdues de 900 milions en els cereals i els farratges el 1999

Algunes terres no es podran recuperar enguany, encara que plogui durant la primavera

El conseller d'Agricultura, Joan Mayol, en una compareixença parlamentària, quantificà ahir les pèrdues del subsector balear dels cereals i dels farratges en 900 milions de pessetes a causa de la sequera.

Mayol destacà que el passat any agrícola (de setembre del 98 a setembre del 99) només va ploure un 74 per cent del que es considera un nivell normal, mentre que, pel que fa a l'any natural, només s'arribà al 44 per cent.

La collita de cereals fou un 40 per cent inferior a la mitjana, amb 22.000 tones menys, mentre que les pèrdues dels farratges se situen en el 50 per cent, amb 150.000 tones menys. Aquestes dades es reflecteixen en la pèrdua econòmica anteriorment esmentada de 900 milions de pessetes (a parts iguals entre cereals i farratges).

Mayol explicà que, davant aquesta situació, s'han concedit subvencions a crèdits de 290 pagesos afectats, de tal manera que no paguin cap interès. El valor d'aquests crèdits és de 406 milions de pessetes i s'ha obert una nova línia de finançament d'interessos per un valor de 20 milions de pessetes.

Així mateix, s'ha ampliat el dret de retirades subvencionables de cultius fins a un 50 per cent i, quant a alimentació del bestiar, s'estan oferint 15 quilograms de pinso per animal davant les mancances de farratges.

El conseller afirmà que algunes terres cerealístiques es poden recuperar si plou suficientment durant aquesta primavera, però, en altres casos de terres primes, ja no hi ha res a fer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.