algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Els tècnics d'Emaya desdiuen Crespo i reconeixen que el pla de xoc és suficient

El proveïment d'aigua durant l'estiu a la badia de Palma serà de 161.000 tones diàries

78038
Maria Crespo, Joan Fageda, Francesc Antich i Margalida Rosselló.

Els tècnics d'Emaya que participen en la comissió de seguiment de la sequera reconeixen que les mesures del pla de xoc elaborat pel Govern de les Illes Balears per atendre la demanda d'aigua durant l'estiu a la badia de Palma «són suficients». Així consta en les actes de l'esmentada comissió, en què participen els tècnics d'Emaya, els de Calvià 2000 (les dues empreses municipals de Palma i Calvià encarregades del subministrament) i els de la Conselleria de Medi Ambient.

Concretament, el proveïment es distribuirà de la següent manera durant l'estiu: 47.000 tones o metres cúbics diaris de la dessaladora (amb la incorporació de noves membranes que ja han incrementat el tractament amb 5.000 metres cúbics), 43.000 de la potabilitzadora de Son Tugores, 30.000 de l'aqüífer de l'Estremera, 21.000 dels embassaments del gorg Blau i Cúber, i 20.000 de diferents pous. En total, 161.000 metres cúbics. L'estiu passat, les puntes de demanda d'aigua a la badia de Palma foren de 150.000 metres cúbics, per la qual cosa es considera que les mesures que s'han pres són suficients.

A més, s'ha de tenir en compte que, d'aquí a l'estiu, està previst haver engegat algunes mesures estructurals, amb objectius a mig i llarg termini, i campanyes de conscienciació per a l'estalvi que podrien reduir el consum de 13.000 metres cúbics diaris, oferint un marge de maniobra que sembla raonable. Aquest marge servirà per poder atendre qualsevol avaria o problema tècnic que es pugui registrar en els punts de subministarment anteriorment esmentats.

El fet que els tècnics d'Emaya hagin donat el seu vistiplau a les iniciatives establertes en el pla de xoc desdiu comentaris i declaracions de la presidenta de l'empresa municipal palmesana, Maria Crespo, qui ha manifestat que aquestes mesures són inútils, un engany i una il·lusió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.