muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

Condemnen a 108 anys 4 ciutadans croats per coacció i detenció il·legal

Captaven dones ucraïneses que obligaven a prostituir-se en locals de la ciutat

L'Audiència Provincial de Palma condemnà, en una sentència feta pública ahir dematí, tres dones i un home de nacionalitat croata a un total de 108 anys de presó, en declarar-los culpables de delictes de coacció, detenció il·legal i amenaces de mort. Stejepan Ostarijas, Branca Sipec, Romana Tensec i Nives Moric hauran de complir una estada de 27 anys a la presó per haver captat dones de nacionalitat ucraïnesa i obligar-les a exercir la prostitució en diferents locals de la ciutat, segons explica la sentència del tribunal.

Segons sembla, els quatre condemnats formaven part d'una organització il·legal que actuava als països de l'Est. En aquest cas concret, els condemnats captaren tres dones ucraïneses a la localitat de Suma que, després d'assegurar-los una feina de cambreres a Espanya, obligaren a prostituir-se. El 16 de juny de l'any passat les dones viatjaren amb passaport fals fins a la frontera hongaresa, on foren recollides per un còmplice dels condemnats que les traslladà en cotxe fins a Budapest. Des d'allà viatjaren a Viena, on agafaren un avió que les traslladà a Madrid.

A Barajas les esperava Stejapan Ostarijas, que va ser qui les acompanyà fins a Palma, on el somni de les dones es convertí en malson. Un pis al carrer Bartomeu Pou era la destinació final de les tres dones. Allà les altres tres condemnades retiraren els passaports de les dones com també els bitllets d'avió de tornada.

Segons la sentència, les dones varen ser informades que a partir d'aquell moment la seva feina seria la prostitució. Haurien de vendre el seu cos en diferents locals de la ciutat on dues de les condemnades també exercien i no s'hi podien negar. Per això els exigiren tots els doblers que portaven. Les tres dones es negaren en tot moment a exercir la prostitució, per la qual cosa, segons assenyala la sentència, l'organització hagué de recórrer a les amenaces directes com també a familiars. Segons pogueren explicar les dones al tribunal, els condemnats arribaren a amenaçar-les amb la mort si pensaven fugir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.