nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La patronal entra al consell de direcció de l'Escola universitària d'Hostaleria

Adequarà l'oferta docent a la demanda laboral sense reformar el pla d'estudis

La reforma estatutària del consorci Escola d'Hoteleria "constituït pel Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB)" farà pas a la patronal en la direcció d'aquesta escola universitària.

Així, el consell director de l'Escola estarà integrat per representants d'ambdues institucions públiques, però també de la Federació Empresarial d'Hoteleria de Mallorca (FEHM). Amb aquesta inclusió, es pretén trobar «un equilibri entre el perfil acadèmic i el perfil professional», segons explicà el rector de la UIB, Llorenç Huguet, tot afegint que aquesta incorporació «és fonamental» atès que l'FEHM «és el futur encarregat de donar feina als estudiants que es formen a l'Escola».

La patronal ja era part del consell assessor de l'Escola; amb aquesta reforma, la qual serà aprovada per decret del Consell de Govern, tindrà veu i vot en relació al contingut docent i tècnic. En representació de l'FEHM, Melcion Bosch explicà que la patronal ja havia comunicat al consorci algunes «mancances» detectades en la formació dels alumnes; les principals d'aquestes mancances han estat les que corresponen al coneixement de llengües estrangeres i la gestió d'aliments i begudes.

La directora de l'Escola, Joana Maria Seguí, anuncià en aquest sentit que el pròxim curs (2000-2001) ja s'incorporarà al pla d'estudis el curs especialitzat de Gestió d'aliments i begudes, de manera que l'Escola serà la primera arreu de l'Estat a oferir aquests coneixements, més enllà dels elements purament operatius (de manipulació).

De la seva banda i en relació a l'ensenyament d'idiomes estrangers, el rector Huguet recordà que l'Escola imparteix anualment un nombre d'hores molt més elevat d'aquesta matèria que qualsevol altre centre d'hoteleria a l'Estat "a les Illes són assignatures obligatòries l'anglès i l'alemany", bé que reconegué la necessitat de replantejar els mètodes docents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.