algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Les peticions de subvencions a projectes sobre Cabrera arriben als 65 milions

Les ajudes del 99 concedides pel Ministeri de Medi Ambient només sumen 13'4 milions

En la segona convocatòria de subvencions a institucions i particulars per a projectes relacionats amb els parcs nacionals, Mallorca ha presentat iniciatives per a Cabrera per un valor de 65 milions de pessetes, tenint en compte que algunes d'elles tenen un període que arriba fins l'any 2002. D'aquests 65 milions, per enguany se'n destinarien 46. Cal recordar que Cabrera és l'únic parc nacional de les Balears.

Concretament, han presentat projectes l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats "estratègia de conservació de la flora endèmica; l'Associació Balear d'Amics dels Parcs "petició de material didàctic; la Confraria de Pescadors de la Colònia de Sant Jordi "millora de l'oficina administrativa; l'Institut Oceanogràfic "un estudi de l'efecte de la reserva sobre la població de peixos; l'Ajuntament de Palma "eines didàctiques; i particulars "control i extracció de xarxes perdudes, treballs de formació i difusió, estudis del litoral, etc.

Abans que aquests projectes siguin presentats davant el Ministeri de Medi Ambient, n'haurà d'informar el Patronat del Parc Nacional de Cabrera, que es reunirà el 4 d'abril.

El pressupost global de tots aquests projectes presentats és considerable si el comparam amb les ajudes atorgades en la primera convocatòria, la de 1999. En aquesta, els projectes relacionats amb Cabrera han rebut, segons informa el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del passat 14 de març, subvencions per un valor total de 13'4 milions de pessetes, distribuïts de la següent manera: Associació Balear d'Amics dels Parcs, 1'4 milions per a un projecte de voluntariat; Fundació Marineland, 5'1 milions per a un projecte de conservació de tortugues marines amb un centre de rescat i recuperació "fins el 2001; Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB), 4'1 milions per a l'edició d'una monografia sobre l'avifauna de Cabrera; i, finalment, el particular Joan Vidal Horrach, el pagès de Cabrera, 2'8 milions de pessetes per a «la millora de l'estatus de la flora protegida de Cabrera mitjançant la retirada definitiva del ramat oví».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.