algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

El Govern dóna l'alarma a Madrid sobre els perjudicis de la sequera

Agricultura envia un informe sobre el perill de salinització i les pèrdues del sector

74114
La situació de sequera a les Illes és prou evident.

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear ha enviat a Madrid un informe on s'avisa de la situació alarmant que pateix el camp balear a causa de la forta sequera. Perill de salinització en moltes zones de les Illes, pèrdues ja majoritòries en farratges que obligaran els ramaders a comprar aliments a la Península, disminució de la producció de cereals i perill de mort de molts ametlers i la seva collita si no plou aviat. Aquests són els aspectes crítics dels quals es fa ressò l'informe enviat al Ministeri i firmat pel cap del Servei d'Agricultura, Antoni Durà Blasco.

Amb aquest informe la Conselleria pretén donar a conèixer a Madrid la difícil situació que viu actualment el sector, de manera que pugui adoptar mesures, com impulsar ajudes per pal·liar les pèrdues milionàries que arrosega el camp balear.

La conselleria presidida per Joan Mayol (PSM) informa Madrid que l'inici de l'any agrícola del 2000 "des de l'1 de setembre de 1999" s'ha caracteritzat per una falta de pluges que s'ha agreujat durant el mes de febrer i principis de març, que s'han presentat com els més secs en els darrers 40 anys. «Les precipitacions a les Illes des de finals de gener fins aquests moments han estat inapreciables. Les altes temperatures i els vents forts encara han agreujat més l'efecte de la sequera», s'explica.

De fet, l'any agrícola actual balear acumula un dèficit de pluja entorn del 52 per cent, és a dir, «la quantitat mitjana d'aigua caiguda en aquest període és d'uns 115 litres per metre quadrat inferior a la mateixa època de l'any anterior», segons recull l'informe basant-se en dades del Centre Meteorològic de les Illes Balears, i que ja varen ser publicades per Diari de Balears. També es diu que «pareix ser que s'està passant des de 1997 per un cicle de sequera semblant als que varen tenir lloc entre els períodes de 1963 a 1969 i de 1982 a 1985». En aquest sentit, la Conselleria alerta que la «situació està sent objecte de preocupació, i si aviat no plou podria ser crítica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.