algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Unes maniobres militars a les aigües de la Colònia fan perillar la pesca de la Sípia

Els pescadors, molt preocupats, han fet arribar queixes davant Defensa i el Consolat

92956
Els pescadors de la Colònia no podran sortir a pescar per les maniobres. | M. ADROVER.

Unes maniobres militars amb mines que es realitzaran del 27 de març al 7 d'abril a la costa de la Colònia de Sant Jordi, posaran en seriós perill la pesca de la sípia a la zona. La flota artesana de pescadors de la Colònia de Sant Jordi està molt preocupada per aquest fet i ha fet arribar la seva queixa davant la Comandància Naval de Balears, el Ministeri de Defensa i la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern.

El patró major de la Confraria de Pescadors de la Colònia, Lluís Mas, explicà que «el problema és que haurem de tenir les barques fermades al port. Per aquestes maniobres agafen uns franja molt gran i no podem passar per anar a pescar. Hem enviat el nostre escrit de queixa a la Comandància Naval i encara no ens ha contestat. Altres vegades havien fet aquestes maniobres pel novembre o desembre quan la majoria de pescadors hem de tenir la barca dins el port pel mal temps, però ara és la temporada bona per anar a pescar la sípia i estarem 15 dies sense poder-ho fer». Qui si ha contestat ha estat la Direcció General de Pesca del Govern balear que s'ha compromès a realitzar algunes gestions per defensar els interessos dels pescadors davant aquest fet.

Les maniobres es desenvolupen des del cap Salines i fins passat el Cap Blanc, quasi arribant a la costa de Palma. Consisteixen en què un avió tira mines al llarg d'aquesta franja i després els vaixells dragamines s'han d'encarregar de fer-les detonar. Segons els pescadors aquesta activitat és del tot incompatible amb la pesca perquè a més de no poder passar amb les seves petites embarcacions, molts de cops quan van a cercar les xarxes que han deixat parades el dia anterior no troben res. «Nosaltres som una flota artesana d'uns 20 pescadors de la Colònia i també alguns de s'Estanyol. Calculam que les pèrdues poden ser importants per a nosaltres perquè seran molts de dies sense poder fer la nostra feina. Al nostre escrit els demanam als militars per què han de venir tres cops a l'any a aquesta zona», comentà Lluís Mas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.