algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El TSJB anul·la la sanció a un policia local que digué «foraster» al seu subordinat

El Tribunal creu que el terme s'emprà més com a malnom que com menyspreu xenòfob

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha anul·lat la sanció per falta lleu imposada per l'Ajuntament de Palma, a través d'un decret de batlia, a un inspector de la Policia Local que digué a un subordinat seu nascut fora de Mallorca que «al foraster, ni aigua» i «el foraster és com un moscard, pica, pica, però un dia el mataré». El decret de batlia fixà la sanció de suspensió de feina i sou durant tres mesos en aplicar les Normes marc de les policies locals de la CAIB. L'article 61.2 estableix faltes disciplinàries per la «greu desconsideració amb els superiors, companys, subordinats o administrats».

Les manifestacions de l'inspector ocorregueren en dos episodis cronològicament diferents: a finals de l'any 1996, quan, en desaparèixer les claus d'un carreret de golf digué, en presència de testimonis, que «aquí hi ha almanco dos fills de puta i començaré a treure gent fora d'aquí». Tres mesos després, el març de 1997 es va referir en els termes mencionats de «foraster» contra un altre company del Cos policíac municipal. El Jutjat Contenciós número 1 de Palma rebaixà la falta greu, inicialment posada per Cort, a lleu. A l'hora d'analitzar el recurs presentat tant pel policia com pel consistori contra la resolució de la jutgessa, el magistrat ponent del Tribunal Superior, Fernando Socías Fuster, es deté a valorar «la importància» de les expressions proferides pel càrrec policíac.

La sentència es fa ressò que «lamentablement» aquest tipus de paraules sobre els forasters per part de l'inspector no eren infreqüents. «L'ús d'expressions grosseres i malsonants entre els companys poden parèixer greument vexatòries si es valoren asèpticament i llunayes del seu context, però no ho són tant si s'accepta el seu ús habitual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.