nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

El Govern s'ofereix a participar en el tercer polígon si la gestió és pública

L'IDI creu que el sistema d'urbanització proposat per la Sala fomenta l'especulació

L'Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) del Govern balear s'ha oferit a l'Ajuntament per implicar-se en el projecte de creació del tercer polígon de la ciutat sempre que s'executi mitjançant «una gestió totalment pública». Així ho posa de manifest el gerent de l'IDI, Pere Trias, en una carta que ha estat enviada al batle, Pere Rotger.

Al document Trias no entén com l'Ajuntament vol evitar l'especulació cedint als propietaris privats més del 20% dels terrenys que aportaran «sense fixar-ne un preu màxim de venda, de manera que es podran vendre a qualsevol preu». Trias critica així la fórmula urbanística que es vol utilitzar per impulsar la nova àrea industrial mitjançant un conveni entre l'Ajuntament i els propietaris.

De fet, Ajuntament i titulars posarien els terrenys, i seria el consistori inquer el que envestiria les obres d'urbanització, per cedir després als afectats un 20% dels terrenys aportats. La resta de solars quedarien de propietat municipal i es vendrien a preus econòmics.

Segons argumenta Pere Trias, «des del nostre punt de vista això no és evitar l'especulació sinó tot el contrari, la fomenta. I els perjudicats seran la petita i mitjana empresa d'Inca i els negocis dels pobles veïns». Trias expressa que és convenient que Inca es doti del tercer polígon, i manté que «estam convençuts que una gestió eficient ens permetria aconseguir sòl industrial a preu de cost o assequible per a la petita i mitjana empresa, que és la que té menys recursos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.