algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Ramis vincula la caducitat d'expedients de pous al gran volum administratiu

L'exconseller diu que va complir «amb la legalitat a l'hora de donar permisos»

Les declaracions de la consellera Margalida Rosselló acusant l'anterior Executiu del PP de concedir permisos de pous sense control i de manera indiscriminada varen ser contestades ahir per l'exconseller de Medi Ambient Miquel Rami (PP).

Ramis va assegurar que com a responsable anterior de Medi Ambient «vaig complir amb la legalitat vigent a l'hora de donar permisos per obrir nous pous. Amb això no vull dir que s'hagi pogut detectat qualque error administratiu, fet que s'ha de considerar normal». El polític del PP va voler deixar clar que «si nosaltres (en relació a l'anterior Executiu) hem d'assumir responsabilitats en aigua ho hem de fer des de 1995, quan vàrem rebre les competències».

Pel que fa a la denúncia del director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, respecte d'haver trobat un nombre important d'expedients sancionadors caducats en matèria de pous, Ramis va dir que «és absolutament probable que hi hagués expedients en marxa i que s'hagin caducat. Si qualque cosa vàrem fer malament assumirem la nostra responsabilitat, però hem de pensar que això és possible que passàs tenint en compte el gran volum de gestió de la Conselleria, que només en règim hidràulic manejava 8 mil milions dels 13 mil milions de pressupost de Medi Ambient».

Ramis també va voler contestar a les declaracions de Rodríguez Perea, que va afirmar que el nou Executiu havia començat a inventariar tots els pous de les Illes «perquè fins ara no s'havia informatitzat res». En aquest sentit, Ramis assegurà que l'anterior Executiu «ja començà a inventariar pous a partir del 96 a través d'un conveni amb el Ministeri, amb el programa Arica, on es quantificaven les extraccions i la identificació del propietari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.