algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Matutes es compromet a col·laborar en el desenvolupament del Règim Especial

Mesquida demana que faci d'interlocotur amb Madrid davant el bloqueig de la llei

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, l'eivissenc Abel Matutes, es va comprometre ahir a Madrid davant el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, a col·laborar personalment en el futur desenvolupament del Règim Especial de les Balears (REB).

El conseller Mesquida plantejà al ministre Matutes que faci d'«interlocutor» amb el Govern central «en moments de dificultat» davant el bloqueig de la llei, tot i que el ministre Matutes no continuarà dins l'organigrama del nou govern de José María Aznar. «Ens semblà oportú mantenir aquesta reunió amb Abel Matutes per comptar amb la seva ajuda, ja que és un polític que coneix molt bé les institucions europees, continuarà vinculat amb els alts càrrecs amb els quals hem de negociar el REB i per la seva condició de ciutadà balear».

És per aquest motiu que el conseller Mesquida exposà al ministre en funcions Matutes la situació en què es troba actualment el REB, els avanços en matèria de compensació al transport aeri, marítim i de trànsit de mercaderies, com també els contactes mantinguts en relació a la defensa de la competència i de les comissions mixtes de negociació que són constituïdes.

En aquest sentit, Matutes també oferí la seva ajuda per defensar les compensacions als ciutadans i empreses balears davant el handicap que implica la insularitat en el marc de la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.